Євросоюз направив до України ще сильнішого посла, — експерт

Європа направила до України нового поста. Офіційно главою представництва Євросоюзу в Україні призначений француз Г’юг Мінгареллі (Hugues Mingarelli). У свою чергу нинішній глава представництва Ян Томбінський очолить представництво ЄС у Ватикані.

Європа направила до України нового поста. Офіційно главою представництва Євросоюзу в Україні призначений француз Г’юг Мінгареллі (Hugues Mingarelli). У свою чергу нинішній глава представництва Ян Томбінський очолить представництво ЄС у Ватикані. 

Свого часу француз італійського походження Г’юг Мінгареллі представляв інтереси ЄС в Північній Африці, на Близькому Сході, Аравійському півострові, Ірані та Іраку.

До цього він займав ряд керівних посад в Управлінні загальних зовнішніх зв'язків Європейської Комісії в період між 2002 і 2010 роками. Зовсім недавно служив 4 роки на посаді заступника генерального директора по Східній Європі, Кавказу, Центральної Азії, Північної Африки, Близького Сходу.

І хоч після Яна Томбінського, поляка, який мав також і особисту зацікавленість у зближенні України та ЄС, мало віриться, що Г’юг Мінгареллі зможе пришвидшити європейське майбутнє України, експерт Інституту політичної освіти у назначенні Мінгареллі бачить лише позитив для країни.

Олександр Солонтай певен, що Україна залишається у виграші, оскільки, судячи з попереднього досвіду Мінгареллі, прийшов ще сильніший представник, аніж Ян Томбінський.

«На таку посаду прийшла фахова людина, з досвідом роботи в багатьох проблемних точках. Тепер нашою країною займуться два дипломати: Г’юг Мінгареллі та Ян Томбінський, чим більше тим краще», — прокоментував Олександр Солонтай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: