Генпрокуратура шукає крота

Генеральна прокуратура проводить внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, хто напередодні обшуків попередив мера Ірпеня Володимира Карплюка про підготовку операції в містах Бучі та Ірпені Київської області, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

«Воно (внутрішнє розслідування – ред.) почалося відучора», - сказав Юрій Луценко на прес-конференції в Ужгороді в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання, хто міг попередити мера Ірпеня про підготовку обшуків Ю.Луценко сказав: «Якби ми знали, ми не призначали б внутрішнє розслідування. Наскільки я знаю, це зробили представники правоохоронних органів».

«Були задіяні і МВС, і СБУ, і прокуратура. Тепер встановлюємо (хто це зробив - ІФ). На його захист мені дзвонив один з народних депутатів... але це свідчить про те, що він уже на цей момент знав», - додав він.

За словами генпрокурора, дзвінок від депутата він отримав увечері напередодні дня обшуків. «Тому як мінімум один з мерів знав про операцію», - зазначив Ю.Луценко.

Він також запевнив, що в цій справі немає жодного політичного підґрунтя. «Всі спроби подати це як політичний процес я відкидаю», - сказав керівник відомства.

За словами генпрокурора, у слідства не було намірів затримувати фігурантів справи негайно.

Ю.Луценко вважає, що нині вже отримано інформацію, необхідну для подальшого слідства і повідомлення про підозру в найближчим часом.

Як раніше заявив Ю.Луценко, мери Бучі та Ірпеня - Анатолій Федорук і Володимир Карплюк підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. «Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і «потрібним» людям з Києва», - повідомив він у четвер.

Того ж дня з'являлася інформація, що В.Карплюк залишив межі України. А.Федорук в день обшуків був у Бучі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: