Справа по Грибовичах: результат буде нескоро

У кримінальному провадженні щодо Грибовицького сміттєзвалища допитали вже 600 свідків. Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

У кримінальному провадженні щодо Грибовицького сміттєзвалища допитали вже 600 свідків.

Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, інформує ІА Дивись.info.

За його словами серед допитаних посадовці львівської мерії, місцеві депутати, мешканці, та фахівці. Натомість  міського голову та його заступників у справі наразі не допитували.

«На даному це недоцільно, тому що немає результатів експертиз», - пояснив прокурор області.

Як розповів керівник групи прокурорів Остап Сидор, у справі сміттєзвалища призначено 6 судових експертиз, зокрема щодо відповідності вимогам законодавства документації для експлуатації полігону, дотримання норм при складування сміття, дотримання правил безпеки під час гасіння пожежі, встановлення причини загорання. Також призначено будівельно-технічну експертизу щодо будівництва тимчасового трубопроводу з аварійної відкачки стічних вод до каналізаційної мережі Львова. Крім цього призначена ревізія фінансово-господарської діяльності ЛКП «Збиранка».

За словами Юрія Квятківського до завершення експертиз  підозр нікому не оголошуватимуть. Втім коли це станеться прогнозувати прокурор не береться.

«Ці експертизи пов’язані одна з одною їх можна проводити тільки в певній послідовності. Лише в одного оператора по вивозу сміття знайшли 10 тисяч договорів з клієнтами. Це все треба опрацювати. Це неможливо швидко зробити. Ми звернулися шоб пришвидшити експертизи, але тиснути не маємо права», - розповів Юрій Квятківський. Водночас він запевнив, що затягування  справи не буде.

«Справа перебуває на контролі у прокуратури області, і в Генпрокуратурі», – заявив Квятківський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: