Руслана прокоментувала відбір міст-фіналістів для проведення Євробачення-2017

13568762_1128537083875167_7498437633594137879_o

Переможниця Євробаченя у 2004 році Руслана прокоментувала відбір міст-фіналістів для проведення Євробачення-2017 .

За словами співачки, великі шанси потрапити до фіналу були і у Львова, однак під час обговорення ситуація змінилася.

«Сьогодні я перебувала з концертом в Юрмалі в той час, коли у Києві відбувалося засідання оргкомітету по проведенню Євробачення 2017. Вирішувалось питання двійки міст-лідерів конкурсу. Але в двох фіналістів вкластись не вдалося.
Критеріїв було багато, і, обираючи, потрібно було зважити чимало чинників, що дозволили б зробити правильний вибір. Усі міста потужно готувалися до цього відбіркового етапу. На перший погляд здавалося, що однозначними лідерами стануть Львів і Київ, але коли почалася обробка поданої інформації по заявках, ситуація змінилась і змінювалась протягом усієї наради.  Усі міста зробили чимало креативних пропозицій.

Я була на постійному зв’язку із Сашком та головою оргкомітету. Постійно надсилала від себе свої бачення та думки. Я була вражена, як серйозно керівництво міст підійшло до цього питання. Головним критерієм до вибору міста-господаря Євробачення однозначно стало питання фінансове – який бюджет місто готове надати для проведення найбільшого пісенного конкурсу Європи та світу?

Безумовно, розглядалися інфраструктурні напрямки та питання видовищно-туристичного наповнення кожної заявки. Розуміючи складний час для України, основний акцент робився на тому, щоб з бюджету країни і грошей платників податків було взято як можна менше, або взагалі не взято грошей на проведення конкурсу. Тому я з прикрістю зрозуміла, що у мого рідного міста, яке мало всі шанси на перемогу, такої можливості не буде. Кількість грошей, які Львів готовий інвестували в проведення Євробачення 2017 була у 8-12 разів менше, ніж у його найближчих конкурентів. Серйозна боротьба розгорнулася між Дніпром та Одесою. Це відчувалося в усьому. І в заявлених сумах, і у пропонованих активностях, і в тому, що на оргкомітеті були особисто присутні мери і Дніпра, і Одеси. І в тому, що навіть під час обговорення представники міст продовжували нарощувати потенціал та пропонувати нові рішення та можливості. Київ ледь встигав за своїми конкурентами з півдня і сходу. Під час голосування треба було відкласти всі свої суб’єктивні побажання і бачення, та подумати, хто дійсно готовий, хоче і може провести Євробачення на найвищому рівні. Я не буду говорити, як хто голосував. Звичайно, наш із Сашком голос був за Львів і ще за два міста, які я не називатиму, оскільки вони ще боротимуться у фіналі.

Я думаю, що відсутність Львова у фіналістах не є поразкою. У Львові і без того неймовірна кількість туристів. Його знають далеко за межами Європи. Рідко коли у Львові є місяць, щоб там не відбувалась та чи інша міжнародна імпреза. А ось для Одеси і Дніпра це дійсно потужний шанс скласти конкуренцію столиці. І ми добре пам’ятаємо, що під час Євро 2012 саме ці два міста не встигли в останній момент прийняти чемпіонат. Отже, це їх зоряний шанс. Будемо вболівати і за Київ, і за Одесу, і за Дніпро. Нехай переможе сильніший.», - написала співачка на своїй сторінці у соціальній мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: