Куди піти у Львові наступного тижня (Фото)

SONY DSC
SONY DSC

Вихідні добігають кінця і розпочинається новий робочий тиждень. Тому, аби подолати втому і дізнатися більше про культуру, цікавих людей і сучасні мистецькі тенденції, ІА Дивись.info підготувала добірку визначних подій, які варто відвідати. Допоміг нам у цьому  «LvivOnline - Путівник подіями у місті» .

 «Львів – грація духу»

Виставка Андрія Майовця 

thumb_59591_event_show_content

Андрій Майовець – випускник Львівської іконописної школи «Радруж». Художник захоплюється вивченням середньовічного малярства, багато уваги приділяє іконописанню, яке займає провідне місце у його творчості.

Він є учасником багатьох міжнародних, всеукраїнських та регіональних виставок. Незважаючи на те, що Андрій – молодий початківець-графік, його роботи надзвичайно високої майстерності.

Кошти із продажу робіт буде скеровано на підтримку молоді з особливими потребами НРЦ «Джерело»

ТЦ «Роксолана» (пл. Соборна, 14)

Виставка живопису Єгора Дуліна

В експозиції представлені натюрморти та пейзажі в імпресіоністичний манері, досі актуальній для українських навчальних закладів мистецького профілю.

Єгор Дулін народився 9 травня 1985 року в м. Лісічанськ.
2000-2005 навчався в Луганському коледжі культури та мистецтва.
В 2009 закінчив Луганський державний інститут культури та мистецтв, факультет станкового жівопису.
З 2009 вчився у Харківській Державної Академії Дизайну та Мистецтва. З 2010 року член Національнальної спілки художників Украіни. У 2011 року захистив ступінь магістра в Харківському національному педагогічному університеті ім.Г.С.Сковороди. Починаючи з 1999 постійний учасник всеукраїнських та обласних міжнародних виставок. Має велику кількість персональних виставок. Роботи Єгора знаходяться в приватних колекціях України, Польщі, Бельгії, Нідерландах, Австрії, Франції та Росії. Працює в галузі станкового живопису.

Місце проведення: Арт-галерея «Сливка» (вул. Театральна, 24)

V фестиваль Woodstock Ukraine

Коли чуєш Woodstock, то виникають асоціації зі славнозвісним рок-фестивалем США, який вперше пройшов в 1969 році під гаслом: Peace, Love and Happiness («Мир, любов і щастя»). Тоді на одній з ферм штату Нью-Йорк, зібралося близько 500 тисяч гостей, аби послухати The Who, Дженіс Джоплін, Джо Кокера, Джимі Хендрікса, Карлоса Сантану і багатьох інших музикантів.

Woodstock Ukraine – єдиний в Україні безкоштовний рок-фестиваль!

Цього року вже заявлені такі команди: The Snuff (Чехія), Скрябін, Дай Дарогу! (Білорусь), Clock Machine (Польща), Wild Pig (Польща), українські рокери SINOPTIK, Indytronics, Fontaliza , Detach, Fiolet, TRYSTAVISIM, Arlett, Группа «её».

Фестиваль Woodstock Ukraine проходить вже п’ять років поспіль, останні 2 роки – у затишному та історичному місці – на території замку Свірж Львівської області. Мета проекту – об’єднати українців з різних частин країни, підтримувати благодійний волонтерський рух в Україні, розвивати музичну культуру. Гасло фестивалю – Мир, кохання, музика як і у фестивалю Woodstock`1969.

Музичні гурти на сцені – це не вся програма рок-фестивалю – театральні постановки, перфоменси, майстер-класи, вело-екскурсії, кінопокази, запливи на човнах, посиденьки біля вогнища – в організаторів, волонтерів та гостей насичений графік.

Організатор фестивалю – Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця», який проводить благодійні акції, щоб зібрати гроші для лікування та діагностики дітей. На зібрані кошти фонд закуповує медичне обладнання та безкоштовно передає у користування в обласні дитячі лікарні України. Протягом 10 років фонд зібрав більше 25 млн. гривень.

Музиканти, глядачі та волонтери фестивалю Woodstock Ukraine живуть в наметовому містечку біля старовинного замку Свірж. Вхід безкоштовний, але потрапити на фестиваль зможуть тільки зареєстровані відвідувачі. Це, до речі, єдиний безкоштовний для глядачів фестиваль такого масштабу. За три дні український Вудсток відвідує понад 10 тисяч людей, зарубіжні глядачі також полюбляють приїжджати, і половина музикантів з-за кордону.

28 липня 2016 - 30 липня 2016

Свірж. Вхід вільний

«Лінія горизонту»
Виставка живопису Соломії Ковтун
 1113353

Під час відвідин Музеїв у Мадриді Соломія Ковтун побачила і рефлексувала творами геніального Марка Ротко. Його мінімалізм форми і максимальна промовистість кольору резонували з світобаченням художниці. І, як наслідок, народилася нова виставка абстрагованих пейзажів, у яких об’єктом є лінія і пляма.

Зустріч неба і землі розділена лінією горизонту. Така далека і така близька. до неї всього кілька кілометрів. До неї йти і не досягнути, її побачити, але не збагнути.

Велич стихії кольору пульсуватиме на великих полотнах художниці, її можливо відчути, але тільки тим, хто на тій самій хвилі.

Місце проведення події: Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

фото: Інтернет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: