Тарасюк мав не йти у відставку, а дискутувати з польськими колегами, - науковець

Складення Борисом Тарасюком повноваження голови групи міжпарламентських зв’язків з Польщею - це нонсенс.

Складення Борисом Тарасюком повноваження голови групи міжпарламентських зв'язків з Польщею - це нонсенс.

Про це під час прес-конференції заявив професор кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби ЛНУ ім. І.Франка, дослідник польсько-української історії ХХ ст., доктор історичних наук Богдан Гудь, повідомляє ІА Дивись.info.

«З польського боку в оцінці волинських подій відбувається маніпуляція фактами, але виходу немає, ми мусимо вести діалог. У нас коли щось "бабахне" з’являються ідеї - давайте нарешті створимо Інститут Польщі. І це нонсенс, коли кадровий дипломат, який повинен бути загартований і думати, як дискутувати зі своїми польськими відповідниками подає у відставку. Залишається жменька істориків, яким доведеться «віддуватися» за беззубість нашої державної історичної політики», - зазначив Богдан Гудь.

За його словами в Україні дослідженням волинських подій займалися лише місцеві краєзнавці.

«Треба спитатися в наших державних структур, які займаються нашою історичною пам'яттю, коли буде хоч мізерне фінансування того що ми робимо. Я перед прийняттям цієї ухвали провів тиждень у Варшаві за свої гроші, намагаючись переконати знайомих з ПіСу що не варто робити подібних кроків. Було цілковите розуміння того, що нанесе непоправної шкоди нашим стосункам. З іншого боку я бачив вражаючу безпорадність цих людей, коли я  питав, що ми можемо зробити щоб це зупинити», - додав науковець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: