У Львові триває волонтерський проект «Перемога починається з тебе!»

З 8 липня у Львові триває проект Благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» «Перемога починається з тебе!».

Мета проекту – донести до львів’ян, наскільки важливою й актуальною є підтримка військових на сході України, особливо у світлі нинішньої ескалації конфлікту. Головний заклик організаторів – «Допомогти може кожен!».

У рамках проекту у бібліотеках шести районів Львова відбулися покази документального фільму «Хто, як не ми?» про волонтерів із різних куточків України (автор фільму – волонтер і документаліст Володимир Местина). Під час показів глядачі мали змогу особисто поспілкуватися з військовими волонтерами зі Львова, Харкова, Дніпра, Луганщини, а також з військовослужбовцями.

Протягом наступних двох місяців учасники кінопоказів матимуть змогу долучатися до волонтерських ініціатив фонду у рамках проекту. Перший такий захід – благодійний ярмарок на підтримку воїнів України відбувся 23 липня у центрі Львова. В організації ярмарку взяли участь понад 30 волонтерів, частина з яких є діючими волонтерами фонду, а понад десять – люди, які долучилися у результаті проведення проекту. В ході ярмарку за благодійні внески львів’яни та гості міста могли скуштувати домашню випічку, придбати патріотичні сувеніри, книги, картини, сучасні українські словники, ляльки-мотанки, а також підписати листівки для воїнів на передовій. У ярмарку взяли участь демобілізовані військові, митці, письменники, видавці.

«Сьогодні гасло «Хто, як не ми?» залишається не менш актуальним, ніж два роки тому. Тому ми постійно намагаємося донести до українців, що допомагати військовим може, дійсно, кожен, незалежно від свого віку, професійних навичок, вмінь та інтересів. У нашому фонді поряд із безпосередньою допомогою військовослужбовцям ми розвиваємо й інші напрямки – гуманітарний, освітньо-інформаційний, патріотичний. Ми раді констатувати, що у результаті проекту «Перемога починається з тебе!» до нашої роботи уже долучилося чимало нових людей. Деякі з них допомогли в організації та проведенні ярмарку 23 липня, деякі будуть долучатися до наших збірок продуктів і коштів для військових у супермаркетах Львова. Ми також плануємо розширювати інформаційний напрямок і започатковуємо напрямок юридичної підтримки діючих та демобілізованих воїнів АТО та членів їхніх сімей. Запрошуємо усіх долучатися до співпраці!» – зазначає координатор проекту Анастасія Горова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: