Учасникам хресної ходи радять не пересуватися Києвом пішки

Правоохоронці наполягають, щоб учасники хресної ходи не пересувалися пішки вулицями Києва для забезпечення їхньої власної безпеки.

Про це наголошувалося на засіданні керівництва правоохоронних органів та представників київської міської і обласної влади.

Учасникам ходи запропоновано добиратися до центра столиці автобусами, які київська влада забезпечить на в’їздах до міста. Правоохоронці закликають віруючих з розумінням поставитися до необхідних заходів безпеки. Всі учасники заходу пройдуть через турнікети та металодетектори. В окремих випадках не виключений і особистий догляд.

Не існує жодних претензій до віруючих. Правоохоронці не заважали і не заважатимуть проведенню цього заходу. Але, за даними спецслужби, хода може бути використана антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні. До СБУ надходить інформація з різних джерел про присутність серед віруючих провокаторів.

Начальник Управління СБ України у Києві та області Степан Грещук повідомив, що правоохоронці провели зустрічі з представниками двох православних конфесій, які запевнили, що між ними відсутні міжконфесійні конфлікти. «Тому будь-яке силове протистояння на релігійному ґрунті під час ходи ми будемо розцінювати як провокації або окремих громадян, або іноземних спецслужб», - заявив Грещук.

За його словами, відбулися конструктивні переговори і з представниками правих сил, які сьогодні виставили блокпости проти хресної ходи. Це дає підстави сподіватися, що акція пройде мирно. «Немає потреби нагнітати ситуацію і доводити її до конфлікту. Головне - спільна відповідальність всіх, у тому числі організаторів хресної ходи», - наголосив начальник Управління СБУ.

СБ України закликає всі громадські організації та політичні рухи утриматися від провокацій і дати можливість правоохоронцям убезпечити громадян від реальних терористичних та диверсійних загроз.

Під час проведення заходу у столиці буде підсилено заходи для забезпечення громадського порядку. У місті працюватимуть наряди зі співробітників поліції, Служби безпеки, Нацгвардії та представників добровольчих батальйонів.

У центрі столиці будуть перекриті декілька вулиць, точний перелік яких оприлюднить Київська державна міська адміністрація.

Нагадаємо, що СБ України ініціювала створення координаційного майданчика з правоохоронців, духовенства патріотичних організацій для забезпечення безпеки Хресного ходу. Вже відбулося перше засідання Координаційної ради, до якої увійшли представники СБУ, МВС, Нацгвардії, прокуратури, духовенства та патріотичних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: