Ухвала Сейму по волинських подіях — це удар в спину, – Шеремета

Заява Сейму щодо волинських подій – це удар в спину від нашого найближчого союзника, від політиків, які представляють наш братній народ.

Про це під час прес-конференції заявив секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, повідомляє ІА Дивись.info.

«Аналіз тексту ухвали Сейму показує, що польська сторона не має бажання визнавати злочини, які здійснювала Армія Крайова, "Батальйони хлопські" та інші військові формування щодо українців. Заява Сейму — удар в спину від найближчого союзника, від політиків які представляють наш братній народ. Має бути  висловлена відповідна позиція українським парламентом, державними чинниками і громадянським суспільством. Якщо ми проаналізуємо розвиток наших стосунків, то на жаль чим більше Україна робить жестів примирення та вибачень тим більше наростають апетити в протилежної сторони. Здавалося б був сильний жест нашого президента який був зроблений у Варшаві по вшануванню пам’яті і після цього ми бачимо цю резолюцію Сейму», - каже Святослав Шеремета.

На його думку громадянське суспільство в Україні не проявило достатньої активності.

«З одного боку багато громадських організацій зайняті підтримкою наших військових на сході, а інша частина залежна від проектів, які фінансує польська держава і ця частина не хоче проявляти правдиву позицію», - каже Святослав Шеремета.

Він каже, що в бюджеті 2017 року, або якщо можливо ще цього року треба передбачити кошти на проведення досліджень волинських подій.

«Як  мінімум треба реанімувати діяльність центрів досліджень українсько-польських стосунків, які існують у Львівській та Волинській областях, вони вже багато років не отримують фінансування», - заявив Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: