Новобудови у Львові перестануть масово зводити уже через два роки, – архітектор

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський вважає, що уже через два роки у Львові перестануть масово зводити новобудови, передає Gazeta.ua.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський вважає, що уже через два роки у Львові перестануть масово зводити новобудови, передає Gazeta.ua.

«Я прогнозую, що усі ці новобудови скоро завершаться. Наступного року будівництво уже піде на спад і за 5 років припиниться. Так було у Дніпропетровську з 2004-го до 2008-го. Масово почали рости багатоповерхівки, але все само собою припинилося. Це не дало нічого поганого, лише добру школу архітекторів і новий житловий фонд.
Новобудови заселяють і мешканці міста, які оновлюють житло, вкладають гроші. Тому навіть заселивши ці новобудови, що зараз зводяться, Львів зможе прийняти і ще додатково 70 тисяч людей», – вважає Юліан Чаплінський.

 

Головний архітектор повідомив, що у позовах про несанкціоноване будівництво суди частіше стають на боці недобросовісних будівельників. А не на сторону мешканців чи міської ради.

 
«Справа в тому, що місто встановлює умови і обмеження, в межах яких має робитися проект. Його ж виготовляє Укрінвестекспертиза, а це державна структура. Інспекція будконтролю була теж державна, зараз уже півроку ніби міська. Але насправді наполовину ще підпорядковується Києву. Тому там і вирішуються усі питання. Навіть найвищі суди у Києві виносять рішення на користь забудовника. Але для пересічної людини винною завжди є міська влада», – сказав архітектор.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: