Чиновниці Львівської міськради оголосили про підозру

Поліція відкрила провадження та оголосила про підозру посадовцю міської ради, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Аллі Нижник, яка відмовився передати працівникам прокуратури 31 квартиру.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Як прокоментував адвокат Дмитро Гудима, покарання може бути у вигляді штрафу або позбавлення волі до 5 років. Львівська міська рада відстоюватиме свою позицію, бо не погоджується з вимогами прокуратури.

«Фактично, за частиною 2 ст. 382 Кримінального кодексу, настає кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 12 тис 750 грн до 17 тис грн, або карається позбавленням волі до 5 років, одночасно з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років.

Щодо змісту самої підозри, то однозначно з тексту не можливо оцінити те, чи справді з боку особи, якій пред’явлена підозра, вчинено дії, які у Кримінальному кодексі називаються невиконанням судового рішення. Для того, щоб мало місце невиконання судового рішення за ч.2 ст. 382 Кримінального кодексу, треба, щоб службова особа, до якої було звернуто виконання відповідного судового рішення, або не вчиняла взагалі ніяких дій для того, щоб виконати це судове рішення, і тим самим ухилялась від його виконання, або особа прямо відмовлялась виконати судове рішення. Той факт, що не виконане рішення суду – ще не означає, що директор департаменту умисно його не виконувала і не хотіла виконати. Цілком можливо, що особа, якій пред’явлено підозру, писала якісь листи, запити з метою забезпечення виконання судового рішення. Зі свого боку, Львівська міська рада могла створити умови, за яких підозрювана не могла виконати це рішення. У процесі слідства повинні розібратись у цій ситуації, чітко визначити, чи з боку особи, якій вручено підозру, невиконання судового рішення було вчинено у формі відмови від виконання, чи мало місце ухилення від виконання у вигляді не вчинення тих дій, які би мали бути вчинені.

Зрештою, це лише підозра, а не обвинувальний акт. Це ще не вирок суду, але певні загрози для керівника департаменту є створені», - прокоментував Дмитро Гудима, адвокат, доцент юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

На думку працівників поліції, встановлено достатньо доказів для того, щоб оголосити підозру в умисному невиконанні рішення суду про закріплення за працівниками прокуратури службових квартир. Нагадаємо, рішенням Галицького районного суду від жовтня 2015 року житлового господарства та інфраструктури зобов’язаний видати спеціальні ордери на вселення працівників прокуратури в квартири на пр. Червоної Калини у м. Львові.

Станом на зараз Алла Нижник продовжує працювати на посаді в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: