Скандальний прокурор Кулик письмово засвідчив свою доброчесність (документ)

kulik

На сайті Генеральної прокуратури України оприлюднена анкета доброчесності прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро висунуло Костянтину Кулику низку звинувачень. Зокрема прокурора звинувачують у тому, що його статки (автомобілі, нерухомість, активи) не відповідають доходам. Відтак розпочалося кримінальне провадження і Кулика відсторонили від посади, однак невдовзі Апеляційний суд Києва відновив його на посаді.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не заступатиметься за Кулика, якщо антикорупційні органи доведуть його провину. «Ми дійсно враховуємо той факт, що він перебуває під слідством Національного антикорупційного бюро, яке підозрює його в незаконному збагаченні. Справа є, вона перебуває на стадії досудового слідства НАБУ і жодним чином я не планую пана Кулика «вигороджувати», – заявив генпрокурор.

Водночас Юрій Луценко зазначив, що наразі триває слідство, і Кулик дуже важливий для розслідування у «справі Курченка». «Один з керівників НАБУ сказав, що ми його (Кулика-ІФ) штучно увіпхнули до складу слідчої групи щодо Курченка, нібито для того, щоб надати йому значущості та захистити від переслідувань НАБУ… Пан Кулик вів справу Курченка ще рік тому це справа, на жаль, через відсутність політичної волі, була заморожена. Зараз така воля є і у генпрокурора, і у його заступників. Тому Кулик, у якого в голові весь план злочинної організації Курченка і Клименка, для мене дуже важливий», – наголосив Луценко.

Однак, незважаючи на корупційний скандал, анкета Костянтина Кулика таки з’явилася на сайті ГПУ, де зокрема у другому пункті скандальний прокурор засвідчує: «Я своєчасно та достовірно задекларував своє майно, доходи, видатки і зобов’язання фінансового характеру, а також членів моєї сім’ї у порядку, встановленому законами України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про запобігання корупції». А в третьому: «Мій рівень життя відповідає наявному в мене та членів моєї сім’ї майну і одержаним нами доходами»…

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: