Спекотний липень у Львові: як вберегти своє здоров'я

www.radiosvoboda.org_

Липень у Львові і справді видався спекотним. Майже місяць у місті стояла задуха, через яку збільшився ризик ускладнення хвороб пов'язаних з серцем. Однак, спека є небезпечною не лише для людей з проблемами серцево-судинної системи. Лікар-кардіолог запевняє, що здоровим людям також необхідно дотримуватися правил, аби вберегти своє здоров'я.

Липень у Львові і справді видався спекотним. Майже місяць у місті стояла задуха, через яку збільшився ризик ускладнення хвороб, пов'язаних з серцем. Однак, спека є небезпечною не лише для людей з проблемами серцево-судинної системи. Лікар-кардіолог запевняє, що здоровим людям також необхідно дотримуватися правил, аби вберегти своє здоров'я.

Дивись.info записала у кардіолога, як потрібно поводитися у спекотні дні, які речі підуть на користь, а яких варто уникати.

  1. Режим дня. 

Режим дня під час спеки повинен бути чітко відрегульований. Необхідно чергувати роботу та відпочинок. Лікар радить уникати фізичної праці. А з 12 по 17 годину взагалі не виходити на вулицю. Якщо все ж таки довелося виткнути на вулицю носа, то йти варто по тій стороні дороги, де є затінок.

2. Одяг

Певно немає сенсу нагадувати, що голова у спеку повинна бути обов'язково покритою. Втім, лікар-кардіолог наголошує, що слід обирати головний убір або з соломи, або з натуральної тканини, і ні в якому разі не синтетичний. Те ж саме стосується і одягу, адже синтетика перешкоджає теплообміну. Одяг варто обирати вільний, аби він не прилягав до тіла.

3. Їжа

Аби уникнути тяжкості у тілі та навантаження на серце, їжу слід вживати лише легкозасвоювану: рослинного характеру, нежирні сорти м'яса. Їсти необхідно часто, але невеликими порціями.

4. Вода

Води потрібно пити багато, не менше 1,5-2 літри рідини в день. Однак при цьому слід взагалі відмовитися від солі та консервантів, які затримують рідину у тілі людини і можуть призвести до стенокардії.

У спекотні дні, наголошує лікар, слід з особливою уважністю ставитися до свого здоров'я. Незалежно від того, чи маєш ти проблеми з серцем, чи ні, – від стенокардії та інсультів ти не застрахований.

Мерехтіння мушок перед очима, збільшення набряків на ногах, посилення задишки, прискорене серцебиття, – все це може бути передвісниками інсульту.

Тому слід негайно зміняти тиск, заглянути до аптечки(гліцерин, валідол, корвалол в таку спеку повинні завжди бути під рукою), та звернутися до лікаря.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: