Олімпійці Росії відправляються у Ріо в усіченому складі

В аеропорту Шереметьєво урочисто проводили на Ігри 2016 частина олімпійської збірної – близько 70 спортсменів.

В аеропорту Шереметьєво урочисто проводили на Ігри 2016 частина олімпійської збірної – близько 70 спортсменів, повідомляє Голос Америки.

«Чекали цього дня з нетерпінням, хвилювалися. Самі знаєте, яка ситуація. Але пора всі сумніви відкинути: збірна Росії їде на Олімпіаду. Вся країна буде вболівати удвічі сильніше, ніж раніше», - цитує ТАСС президента Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олександр Жукова.

Напередодні російських олімпійців в Олександрівському залі Великого Кремлівського палацу напучував президент Володимир Путін, висловивши їм слова підтримки. Спортсменів також окропив святою водою патріарх Кирило.

Але поки все це допомагає слабо. Склад російських претендентів на нагороди в Бразилії тане з кожним днем через рішення окремих міжнародних спортивних федерацій відповідно до рекомендацій, даними Всесвітнім антидопінговим агентством (ВАДА).

За даними агентства РБК, на надвечір 27 липня допуск до Олімпіади отримали близько 250 російських спортсменів. Первісна заявка ОКР налічувала 387 осіб. 176 атлетів з Росії вже точно не поїдуть до Бразилії.

Більше за всіх постраждали легкоатлети. З 68 спортсменів до олімпійських стартів допущена лише стрибунка в довжину Дарина Клішина, яка в даний час тренується в США. Всі інші, включаючи багаторазову рекордсменку світу зі стрибків з жердиною Олену Ісінбаєву, Ігри пропустять точно. Ісінбаєва вже сказала, що в цьому випадку вона завершить спортивну кар'єру.

«До нас ставляться як до повних ізгоїв, над нами знущаються», - раніше заявив Time головний тренер збірної Росії з легкої атлетики, олімпійський чемпіон в бігу на 800 метрів Юрій Борзаковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: