У Львові хочуть відновити роботу 44 груп у садочках

У львівських школах та садочках триває активна ремонтна кампанія та підготовка до нового навчального року.

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, цього року планують відновити роботу 44 груп у садочках. Також тривають ремонти покрівель, заміна вікон на енергоощадні, ремонти санвузлів та харчоблоків, проводиться капітальний ремонт 8 недіючих басейнів. Загалом цього року з бюджету міста на ремонти у закладах освіти передбачено 160 млн. 125 тис. грн. Також школи міста отримають комп’ютерні класи. Буде закуплено 20 мультимедійних дошок. Їх отримають ті школи, де є вчителі-переможці конкурсу «Кращий вчитель».

«Цього року кожна школа отримає комп’ютерні класи. Також мінімум 20 мультимедійних дошок піде на наші школи, щоб вчителі навчились на них працювати, а коли навчаться, то можна буде закупляти для інших шкіл. Важливо, щоб ми мали якісні кабінети фізики, хімії, щоб діти отримували знання, використовуючи сучасну техніку, щоб навчання у Львові не відрізнялось по якості, ніж воно є в інших країнах світу, які ми ставимо собі за приклад.

20 шкіл отримають мультимедійні дошки. Конкретної розбивки ще нема. Ми будемо вибирати серед тих шкіл, де є вчителі-переможці, які торік отримали премію «Кращий вчитель», така була домовленість. Це була велика сума – по 25 тис грн. Сто вчителів отримало таку премію. Кращі по напрямках ще отримають в цьому році мультимедійні дошки. Частина отримає цього року, частина – наступного. А комп’ютерні класи отримають всі нові, бо не можливо сьогодні якісно пізнавати світ, не користуючись новітнім обладнанням. 21 млн грн на комп’ютерні класи та мультимедійні дошки.

У програмі «Львів 2020» чітко розписано, що всі школи повинні мати якісні спортивні поля, спортивні майданчики. Там, де були збудовані басейни, вони мають бути всі відремонтовані і мають працювати. Якісне обладнання та устаткування. Ми йдемо крок за кроком. Ми кожного року додаємо також кошти на спортивний інвентар, бо він зношується і постійно потребує оновлення», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

«21 млн грн маємо на закупівлю сучасних кабінетів. Це загальна сума на комп’ютери та дошки. Робимо ще 4 спортивні майданчики – це школа №37, школа №8 на стадії завершення, і будівництво у школі №95 на вул Кавалерідзе. Там буде цілий спортивний комплекс», - додала Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Цього року планується відновлення ДНЗ (та груп у ДНЗ). До кінця 2016 року заплановано відновити роботу 44 груп: ДНЗ №9 на вул. Рильського, 9, ДНЗ №168 на вул. Кульпарківська, 182, ДНЗ №42 на вул. Сміливих, 26, ДНЗ №17 на вул. Зубрівській, 9, СЗШ №23 на вул. Варшавській, 126, ДНЗ №95 на вул. Гайдамацькій, 2-а, СЗШ №38 на вул. Порічковій, 4а, ДНЗ №14 на вул. Новознесенській, 69.

Проводиться капітальний ремонт пралень у ДНЗ на 11 об’єктах, з них у двох ДНЗ №92, 153 роботи завершені, у 9 закладах роботи будуть завершені до початку навчального року.

Капітальний ремонт з заміною вікон відбувається на 25 об’єктах.

Завершено ліквідацію підвальних котелень у трьох навчальних закладах СЗШ №57, 62, ДНЗ №95 та ремонт систем опалення у трьох закладах СЗШ №2, 21, Світанок.

У зв’язку із незадовільним станом, відбувається ремонт покрівель у 19 навчальних закладах, з них у 2 роботи завершено.

Одним із пріоритетів роботи управління є проведення ремонтних робіт 172 санвузлів у 50 навчальних закладах.

З метою залучення дітей до уроків плавання, проводиться капітальний ремонт 8-ми недіючих басейнів.

Для покращення спортивної інфраструктури шкіл, проводиться капітальний ремонт приміщень спортивних залів у 9 навчальних закладах та капітальний ремонт спортивних майданчиків у 4-х школах, з них у ССЗШ №8 та школі «Джерельце» роботи завершено. Окрім того, виготовляється ПКД на відновлення роботи 10-ти спортивних майданчиків.

Проводиться капітальний ремонт приміщень 6-ти харчоблоків у школах і садках, з них у ДНЗ №31 роботи завершено.

Станом на 26 липня виконано робіт у навчальних закладах на суму 42 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: