ЄС недостатньо допомагав Україні у фінансовому плані, – посол Угорщини

Європейський Союз недостатньо фінансово допомагав Україні у фінансовому плані і не зробив кроків для залучення українців, висловив позицію угорського уряду посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Про це інформує Інтерфакс.
«Європа недостатньо допомагала фінансово, вона не зробила навіть таких жестів, як, скажімо, безвізовий режим, який нічого не вартий у фінансовому плані. На його (прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана - ІФ) думку, потрібно було зробити такий жест, за яким український народ зрозуміє, що Європа дійсно чекає його і що Європа хоче залучити українців», - розповів посол.
Він також наголосив, що Україна - надзвичайно важливий партнер для Угорщини.
«Ми дуже зацікавлені у стабільності України, в її економічному розвитку та політичній стабільності», - зазначив Е. Кешкень.
Раніше прем'єр-міністр Угорщини В. Орбан заявив, що Європа недостатньо допомагає Україні в економічному плані.
«Немає ознак стабільності в Україні, і країна втратила важливу частину своєї території і населення. Колишня економічна структура зазнала обвалу, і її існування залежить від зовнішнього фінансування... З європейської позиції, ситуація в Україні є питанням совісті, і сьогодні Європа не дуже добре чинить у цьому відношенні», - наголосив В. Орбан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: