Завтра 60 дітей, батьки яких загинули в АТО, вирушають до Данії

У п'ятницю, 29 липня, 60 дітей, батьки яких загинули або зазнали поранення в АТО, вирушають на відпочинок до Данії.

Табір триватиме з 29 липня до 14 серпня. В Данії перебуватимуть діти та супроводжуючі особи з 12 областей України віком від 9 до 14 років, і проживатимуть вони у родинах діаспори у трьох локаціях: м. Копенгаген, м. Ольборг і м. Ікаст, повідомляє ГО «Допомога дітям Героїв».

Серед учасників табору – 25 дітей, які втратили батька, у двох дітей війна забрала маму, батько однієї дитини – зниклий безвісті, у всіх решта дітей тати отримали важкі поранення і сім’я у скрутному матеріальному становищі. Історія кожної дитини зворушує.

Метою табору є подарувати дітям веселі канікули в Данії, познайомити маленьких українців з демократичним данським королівством, яке, незважаючи на далеку відстань, не залишається байдужим до проблем українського суспільства. Запрошує організація «Lastivka — Ukrainian Youth Organization of Denmark» (офіційна організація в Данії, яка представляє українську діаспору). Співорганізаторами в Україні стали волонтери з різних регіонів, а також львівська ГО «Допомога дітям Героїв» (волонтерська організація, яка залучає громадськість до підтримки та допомоги дітям учасників АТО).

Мандрівка розпочинається зі Львова. О 13:00 діти матимуть обід в клубі «Під Арсеналом» (вул. Підвальна, 5), а далі екскурсії містом і відвідини Ратуші. О 18:00 автобус вирушатиме в дорогу з вул. Винниченка. Запланована зупинка у Вроцлаві  і зустріч з директором почесного консульства України у Польщі Артемом Зозулею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: