Дубневич тут ні до чого, це «реєстратори» з «Украинского выбора», – сільський голова Лисинич

Лисиничі
Лисиничі / Скріншот Google Maps

Народний депутат Богдан Дубневич не намагається впливати на об'єднання громади Лисинич із пустомитівською громадою. Подібні заяви роблять люди, пов'язані з організацією «Украинский выбор» Віктора Медведчука.

Про це розповів ІА «Дивись.Info» сільський голова Лисинич Мирон Бедрій, коментуючи громадські обговорення, що відбулися у населеному пункті цієї неділі. Ті, хто зібралися, обговорювали питання об'єднання із Пустомитами або Сороками-Львівськими.

На цьому засіданні був присутній народний депутат Богдан Дубневич. Раніше ІА «Дивись.Info» публікувала коментар активіста із Лисинич Степана Хомуляка, який висловив пересторогу, що візит нардепа нардепа на обговорення може бути пов'язаний із тиском на громаду та сільську раду для примушення до об'єднання із Пустомитами.

«До чого тут Дубневич? Він просто приїхав, розповів про можливості об'єднання і поїхав», – коментує цю ситуацію Мирон Бедрій.

Він вважає, що подібні заяви роблять люди, які намагаються створити територіальну громаду як юридичну особу і співпрацюють з організацією «Украинский выбор» Віктора Медведчука. Одним із таких, на думку сільського голови Лисинич є саме Степан Хомуляк.

Степан Хомуляк дійсно раніше входив до ініціативної групи, яка намагалася реалізувати такий сценарій, і створила територіальну громаду за підсумками зборів громади. На недільному ж засіданні більшість присутніх висловилися проти такого кроку. Це підтвердили депутати сільської ради, які були в складі лічильної комісії.

Натомість Мирон Бедрій вважає, що це рішення не може бути репрезентативним, оскільки кількість населення Лисинич сягає майже 2000 осіб, а на зборах були присутні ледве 100. Це підтвердив і голова лічильної комісії, депутат сільської ради Юрій Копина.

Мирон Бедрій розповів, що думку, висловлену на зборах, сільська рада взяла до уваги, тому зараз депутати проводитимуть опитування серед мешканців населеного пункту щодо їхнього погляду на об'єднання з іншими громадами. На основі цього обранці виноситимуть остаточне рішення. За Законом України це можуть зробити тільки вони.

Михайло ДРАПАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: