Еколог каже, що скоро львів'янам треба буде вчитися вживатися з лисицями

good-hunt-ru-max-lisica-hitryj-hischnik-lovim-lisicu_1

Скоро лисиці стануть таким же звичним явищем, як і безпритульні собаки на вулицях Львова.

Може статися, що лисиці стануть таким же звичним явищем, як і безпритульні собаки на вулицях Львова.

Про це сказав еколог Антахович Ігор Павлович у коментарі Дивись.info.

Проблема з популяцією лисиць у Львові ще не є нагальною, однак, еколог запевняє, що за три роки їхня кількість різко збільшилась. Це пов'язано з тим, що в угіддях молодняку важко знайти харчі(здебільшого лисиці харчуються гризунами), тому коли молодняк виростає, то в пошуках харчів мігрує до міста. Адже не мишами одними. У місті харчових відходів на вибір.

До того ж лисиці є дуже хитрими та кмітливими, вони добре обізнані з темпом міста, вміють відстежити маршрути машин зі сміттям, знають місця, де можна підживитися.

Поява лисиць спочатку у Винниках, а потім і у самому Львові спричинила резонанс серед місцевих ЗМІ. Однак, це не є проблема виключно Львівщини. У Європі вже давно звикли з цим уживатися. У Парижі, Відні, Будапешті руді хижаки гуляють парками, як Погулянкою білки, і небезпеки для людей не становлять.

«У Європі лисиць відловлюють, вакцинують, стерилізують, а потім відпускають. Самі по собі ці звірі не агресивні, і якщо не чіпати лисицю, першою вона не нападе. Але якщо зазіхати на її свободу, пробувати нагодувати, наприклад, лисиця впустить в хід зуби, а 90 % цих звірів є переносниками сказу», – розповідає еколог.

Лисиць у Львові вже бачили в парку «Погулянка», «Знесіння», Шевченківському гаю та П'ятому парку на Левандівці. Якщо ця тенденція продовжуватиметься, звірів треба буде вакцинувати, як і безпритульних собак.

«А це вже питання за комунальним підприємством «Лев», яке займається безпритульними собаками, а лисиці – близький біологічно до собаки вид», – розповів Ігор Павлович Антахович.

Натомість у ЛКП «Лев» стверджують, що відловлювання лисиць не в компетенції підприємства.

«До нас звертаються з викликами, але ми цим не займаємося, адже важко відловити котів, а що вже говорити про диких лисиць...», – сказав прес-секретар ЛКП «Лев».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: