Уряд взявся за коньяк

Допустима частка вмісту імпортних коньячних спиртів у виробництві українського коньяку з 2017 року має становити 80%, а до 2020 року скоротитися до 50%.

Допустима частка вмісту імпортних коньячних спиртів у виробництві українського коньяку з 2017 року має становити 80%, а до 2020 року скоротитися до 50%, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням ПАТ «Дім марочних коньяків «Таврія» в п'ятницю, відповідні зміни до законодавства прийняв Кабінет Міністрів.

З 2017 року допустима частка вмісту імпортних коньячних спиртів становитиме 80%, з 2018р. її буде зменшено до 70%, з 2019 року – до 60%, а з 2020 скоротиться до 50%.

Таким чином, вже наступного року при виготовленні коньяку виробники будуть зобов'язані використовувати не менше 20% дистильованих в Україні коньячних спиртів.

У 2014 році уряд повністю скасував норму про утримання вітчизняних коньячних спиртів у коньяках.

«Тоді нечисленні підприємства-виробники коньяку за класичною технологією опинилися в невигідному становищі порівняно з ботлерами, що займаються примітивним розливом у пляшки імпортних спиртів з водою і кольором», - зазначено в повідомленні.

На думку керівника виробничого департаменту холдингу Global Spirits Дмитра Шолудька, яку наведено в повідомленні, прийняті зміни будуть потужним стимулом для розвитку коньячної індустрії.

Експерт зазначив, що загалом в Україні є лише три підприємства-виробника коньяку повного циклу.

«Підтримка ботлерів повністю вбиває коньячне виробництво і негативно позначається на економіці всієї країни. Замість розвитку своїх підприємств Україна інвестувала величезні кошти в виноградарство країн-імпортерів сировини», - констатував Д. Шолудько.

За інформацією Дому марочних коньяків «Таврія», неможливо виробляти коньяк України, не маючи ані краплі української сировини в ньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: