Босоніж з Ужгорода до Харкова. Як двоє мандрівників вишивану Україну об’єднують (Фото)

13883825_1641169512864991_1710181498_n

Відомі українські мандрівники-автостопери Іван Онисько та Юрій Регліс, які не так давно вирушили у подорож з Ужгорода до Харкова вже дісталися Львова, пише Дивись.info.

Хлопці розповідають, спершу думали про те, що мандрівка буде легкою. Навіть планували проходити по 20 кілометрів удень і подолати весь маршрут за три місяці. Однак усе виявилося не так просто. Середня швидкість мандрівників нині складає 16 кілометрів за день.

«Рекорд ми поставили у той день, коли йшли до Львова. Мабуть, ми дуже хотіли потрапити. Ми зробили подвійну норму, ми пройшли 32 кілометри.», - зізнаються мандрівники.

Босоногі мандрівники мають немалий досвід подорожування світом. Іван Онисько, наприклад, відвідав майже чотири десятки країн. Однак, цікавою для хлопця є саме Україна.

«В Україні я був у багатьох містах, але, насправді, якщо взяти те, що можна побачити, то дуже мало. Тому хотілось помандрувати по Україні в такий спосіб, в який не робив раніше.», - каже Іван.

Без грошей та інших побутових зручностей. У цій подорожі хлопців супроводжує лише відеокамера, мобільні телефони для зв’язку та гарні емоції. Та чимало проблем виникло саме з ногами, які виявились неготовими для такого навантаження.

«Були проколи невеликі, камінці залізали, дротики. Натиралися мозолі. Але, думаю, є ще потенціал для загартовування. », - діляться враженнями Іван Онисько.

Ночують хлопці у різних місцях. А їдять те, чим пригостять небайдужі. Мандрівники розповідають, така ініціатива викликає у людей цікавість. Були навіть такі відчайдухи, які приєднувалися до них на певний час. Однак більше дня ніхто не витримував.

«Те, що ми робимо зараз набуло великого резонансу. Можливо, була б дуже гарна ідея після закінчення подорожі проїхатися по містах Вишиваного шляху, де ми були, з презентацією документального фільму, нашими розповідями, щоб більше людей дізналися про Вишиваний шлях. », - каже Юрій Регліс.

Хоча до Харкова ще залишається кілька сотень кілометрів і чимало днів дороги, хлопці вже задумуються про нові подорожі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: