«Пливи, рибо, пливи». Вірш Сергія Жадана стане арт-буком

09bdf39d-ebb6-486b-bcaf-8c701c970f3f

Уже невдовзі в Україні презентують новий арт-бук «Пливи, рибо, пливи», автором якого є відомий український письменник Сергій Жадан, пише Дивись.info.

Уже невдовзі в Україні презентують новий арт-бук «Пливи, рибо, пливи», автором якого є відомий український письменник Сергій Жадан, пише Дивись.info.

Випустить арт-бук дитяче видавництво Чорні вівці». Ілюстрації до книжки зробила художниця й письменниця Христина Лукащук.

«Не буду грішити, що добре знаюся на творчості Сергія Жадана. Перебуваючи на одному з його концертів, раптом зловила себе на тому, що не так вслухаюся, як вдивляюся – я бачила Рибу. Вона пливла, говорила, страждала, мріяла… любила і неймовірно резонувала зі мною. Вже вдома знайшла текст. Тоді ж зрозуміла, що малюнки, які поки були лише в моїй голові, можуть стати отим найсправжнісіньким арт-буком, якого так бракує на вітчизняному ринку. І не буду приховувати – отримала шалене задоволення, працюючи над цим проектом», - каже художниця.

У видавництві зазначають, що перші 200 примірників видання можна буде придбати уже 4 серпня на на Міжнародній книжковій виставці-ярмарку «Зелена хвиля» в Одесі.

«Нова книга створена відчути ще більший кайф від поезії Сергія Жадана, ще більше зануритися в його тексти, наче у воду. Арт-бук розрахований на всіх: як на дітей, так і дорослих. Дітям буде цікаво розглядати, вивчати, дофантазовувати зображення, а дорослі знайдуть ще одну рецепцію на текст Сергія Жадана «Пливи, рибо, пливи», - зізнається головний редактор дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» Христя Венгринюк.

Сам Сергій Жадан переконує, що надзвичайно приємно те, що в Україні з’являється щоразу більше цікаво оформлених та виданих книг. У таких книгах, за словами письменника,  і текст звучить цілком інакше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: