Відійшов у вічність директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський

У суботу, 30 липня, на 74 році життя відійшов у вічність багатолітній директор Львівського історичного музею Богдан Миколайович Чайковський.

Парастас відбудеться 1 серпня о 19:00 год у Передпоховальній каплиці (м. Львів,  вул. Пекарська, 52) .

2 серпня з 12.00 год у Передпоховальній каплиці відбудеться прощання з Богданом Миколайовичем та похорон на кладовищі у с. Муроване Сокальського району.

Довідка:

Богдан Миколайович Чайковський - директор одного з найстаріших і найбільших музеїв України, заслужений працівник культури України, член національного комітету Міжнародної Ради музеїв (ICOM), Голова Ради директорів музеїв Львівщини, заступник голови Асоціації музеїв та галерей західного регіону України.

Богдан Миколайович очолив Львівський історичний музей у 1980-му році та був незмінним його директором до кінця 2015 року.

За час його керівництва в музеї було відкрито нові відділи музею, зокрема музей «Палаццо  Бандінеллі», у  відреставрованій  пам’ятці  архітектури XVI–XVII ст. – палаццо Бандінеллі, «Музей  визвольної боротьби України» - у  2012 р., також розроблено концепцію майбутнього Музею історії  техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: