Зняти Ярмо. «Динамо» розібралось із «Карпатами»

2-1469988046

Київське «Динамо» завдяки дублю Андрія Ярмоленка здобуло впевнену виїзну перемогу над львівськими «Карпатами».

 
Якщо кияни в першому турі, розгромивши «Олександрію», особливо не здивували, то «Карпати» піднесли несподіваний сюрприз своїм фанам, впевнено розібравшись зі «Сталлю» - 3:0. Ще більшою несподіванкою виглядає такий результат тепер - після другого туру, коли команда із Каменського відібрала очки у «Дніпра». Однак сьогодні на команду з міста Лева чекало куди серйозніше випробування. Попри вдалий старт у чемпіонаті, в успіх львів’ян могли вірити хіба що затяті оптимісти. Кияни одні з фаворитів чемпіонату, «Карпати» - одні з аутсайдерів, а зважаючи, що стартувати довелося з «– 6» очками (фінансові борги), то одні з головних аутсайдерів. «Динамівці» мали ще один суттєвий козир – після дискваліфікації на поле повернувся Андрій Ярмоленко.

 
Тим не менше, легкою прогулянкою гра на «Арені Львів» для «динамівців» не стала. Гості з перших хвилин захопили ініціативу, але не більше. Практично більшу половину першого тайму команди вивчали один одного. Точніше, «Динамо» вивчало, а «Карпати» вичікували свій шанс. І дочекалися, але не використали, як виявилось згодом, найкращий момент у матчі. Костевич пройшов Віду, промчав по флангу і зробив ідеальну передачу на Худоб’яка, який примудрився феєрично промахнутися – з кількох метрів не поцілив у порожній кут воріт. Не забиваєш ти… Банальна істина, яка спрацювала й сьогодні. Вже через кілька хвилин Драговіч шедевральним пасом віднайшов голодного за футболом Ярмоленка, який одним дотиком технічно обіграв Підківку і відправив м’яч у ворота – ефектно вийшло! Відразу ж добити «Карпати» своїм пострілом міг Рибалка, але цього разу голкіпер «Карпат» врятував.

 
Наприкінці тайму «зелено-білі» все ж оговталися, але тільки-но в них виходило перейти на чужу половину поля, як починалися проблеми. Можна подякувати Сидорчуку, який не помітив офсайд у Дерліса Гонсалеса, віддавши тому поперечний пас. Парагваєць вже готовий був розстрілювати ворота, але свисток пролунав раніше.
Другий тайм не приніс у гру «Карпат» змін, а відтак і розуміння, за рахунок чого, окрім везіння, львів’яни розраховували врятувати матч.

 

Відверто кажучи, тут і везіння замало, якщо не створювати моменти. Втрата м’яча киянами уже була за щастя для львівської команди, яка наприкінці матчу почала помітно нервувати, за пару хвилин заробивши кілька попереджень. У самовіддачі львів’янам годі дорікнути, але цього надто мало, що й довів наприкінці гри Ярмоленко, фантастичним ударом з лінії штрафного, поставивши крапку в матчі. Останнім часом Андрію довелося пережити непростий період – спочатку дискваліфікація за неспортивну поведінку проти Степаненка, а потім провальне Євро, де його не критикував хіба що лінивий. Сьогодні ж Ярмоленко двома шедеврами змусив критиків притихнути.

 
«Карпати» - «Динамо» - 0:2
Голи: Ярмоленко, 31, 84
Попередження: Костевич, Ксьонз, Новотрясов, Лобай - Ярмоленко
«Карпати»: Підківка, Ксьонз, Лобай, Нестеров, Кравець (Грисьо, 69), Новотрясов, Чачуа, Худоб'як (Заїкин, 90+3), Костевич, Мірошниченко (Маркович, 89), Бланко-Лещук
«Динамо»: Шовковський, Морозюк, Драговіч, Віда, Антунеш, Рибалка, Сидорчук (Гармаш, 80), Буяльський, Ярмоленко, Мораєс (Гладкий, 78), Гонсалес (Громов, 73)
 

Олег ТЕЛЮК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: