«Єврейські дні у Ратуші» завершать трьома міськими прогулянками

Цього тижня у Львові завершується просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші».

Окрім двох лекцій 2 та 3 серпня, наприкінці тижня, 5 серпня, відбудуться три міські прогулянки, влаштовані учасниками й учасницями Літньої школи з єврейської історії та мультикультурної спадщини. Під час мандрівок усіх охочих знайомитимуть з «прихованим», маловідомим і неочікуваним Львовом. Робочі мови зустрічей – українська, російська, польська, білоруська. Участь у міських прогулянках безкоштовна, але потребує попередньої реєстрації.

Усе розпочнеться у львівському районі Підзамчі. Об 11:00 усіх охочих кличуть на прогулярнку «Життя, мрії, страхи: літературна подорож Підзамчем».

У міській прогулянці студенти та студентки літньої школи з України, Польщі, та Росії привідкриють інші розуміння і бачення Підзамча: через уявлення, твори та спогади тих, хто тут жив й працював. Ви побачите вулиці й будинки очима митця, члена мистецької групи Артес Ґенрика Стренга (Марка Влодарського), єврейської поетки Дебори Фогель, польського фантаста Стефана Грабінського, єврейського поета Мауріція (Моше) Шимеля. Почуєте, про що писала польськомовна єврейська газета «Хвіля». Відчуєте один зі смаків цього району.

Реєстрація: http://bit.ly/2a FaHnY

О 13:30 інша група розпочне прогулянку «Минуле, сьогодення і пам'ять: новий погляд на єврейський Львів».

Під час цієї зустрічі учасникам пропонують дослідити місця, пов'язані з єврейським життям, місця взаємодії й культурного обміну, а також трагічні сторінки історії львівського гетто. Будучи міжнародною групою студентів, ми розглянемо різні способи вшанування єврейської історії у Львові. Повертаючись в минуле, ми пройдемось вулицями колишньої єврейської дільниці до будівлі Єврейського музею, відвідаємо меморіал львівського гетто.

Деталі: https://www.face book.com/events/ 1009042045878484 /

Реєстрація: http://bit.ly/2a rbHZT

О 15:30 біля одного з львівських університетів розпочнеться екскурсія «Жінки в міжвоєнному Львові: між мистецтвом, літературою та соціальною реальністю».

Під час цієї події автри та авторки прогулянки спробують продемонструвати динаміку єврейського, українського і польського жіночих світів в перші десятиріччя ХХ сторіччя у Львові, звертаючи увагу на деякі знакові постаті, без яких не можна уявити цей дуже багатий ландшафт Львова перед Другою світовою війною. Говоритимуть про Дебору Фогель, Рахель Ауербах, Ірину Вільде, Софію Яблонську, Сесилію Кляфтенову, Соломію Крушельницьку та інших.

Деталі: https://www.facebook.com/events/957908871005168/

Реєстрація: http://bit.ly/2a Ok3x3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: