Жадан передав 100 тисяч гривень дітям Луганщини

Президентську премію за книгу «Месопотамія» письменник Сергій Жадан передав дітям Луганщини. При цьому він додав, що державі час виконувати свої функції, а не перекладати їх на плечі волонтерів.

Президентську премію за книгу «Месопотамія» письменник Сергій Жадан передав дітям Луганщини. При цьому він додав, що державі час виконувати свої функції, а не перекладати їх на плечі волонтерів.

«Пане Президенте, дозвольте подякувати Вам за відзначення премією книги «Месопотамія», — йдеться у зверненні письменника на офіційній сторінці у Фейсбук. — Нам із видавцями, книжковим клубом «Клуб сімейного дозвілля», звісно, надзвичайно приємно отримати цю нагороду. Стосунки українського мистецтва з українською владою ніколи не були простими. Не є вони простими й сьогодні – за тієї вкрай складної ситуації, в якій знаходиться наша з вами країна. Але мені здається, що саме сьогодні і позиція мистецтва, і позиція влади мають характеризуватись словом відповідальність».

Жадан додав, що державі час виконувати свої функції, а не перекладати їх на плечі волонтерів: «Переконаний, що і представники влади, і представники суспільства рівною мірою мають нести відповідальність за те, що діється з нами всіма. Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладається на нас – тих, хто цю владу обрав. Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області».

Письменник також розповів, що уже певний час допомагає дитячим садочкам та інтернатам Луганщини, тож ця премія стане дуже доречною допомогою для цих дітей.

Нагадуємо, що незабаром письменник Сергій Жадан приїде у Львів і під час Форуму видавців презентує нову збірку віршів. Львівська презентація книги віршів Сергія Жадана «Тамплієри» відбудеться 8 вересня в Театрі Лесі Українки. Детальніше про це дивіться тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: