Третину ввезених з-за кордону авто для потреб АТО оформили на Львівській митниці

Із часу внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу» у вересні 2015 року працівники Львівської митниці оформили вже 33 автомобілі, які ввезли волонтери для потреб АТО.

Це становить майже 34% від усіх таких транспортних засобів, оформлених в Україні. Про це повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

За його словами, ці автомобілі визнали гуманітарною допомогою та оформили безкоштовно. Вони, зокрема, не потребують додаткових заходів контролю з боку митниці. Напрацювати механізм оформлення таких транспортних засобів, з урахуванням чинних норм законодавства, вдалося завдяки тісній співпраці львівських митників, волонтерів та керівництва Львівської ОДА.

«На сьогодні також дуже важливо оформити транспортні засоби, які ввезені для потреб АТО ще до моменту внесення змін до закону. Тому представники митниці та волонтери активно працюють над змінами до деяких законодавчих актів України. І я сподіваюсь, що невдовзі ці зміни також допоможуть громадянам завершити митне оформлення і тих авто, котрі знищенні у зоні антитерористичної операції під час виконання бойових завдань», - зазначив Левко Прокіпчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: