Від сьогодні сайт «Миротворець» – електронне ЗМІ

Інтернет-проект «Миротворець» з середи, 3 серпня, є електронним засобом масової інформації, повідомив народний депутат з фракції «Народний фронт», радник голови МВС Антон Геращенко.

 
«Таким чином, на всі дані «Миротворця», поширюються усі положення закону «Про інформацію», - написав А. Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

 
На сторінці «Миротворця» в Facebook також повідомляється, що з середи сайт ценру "Миротворець" myrotvorets.center вважається електронними ЗМІ.

 

«Найближчим часом відповідні зміни будуть внесені до розділу «про сайт», - йдеться в повідомленні.

 
Як повідомлялося, на початку травня сайт «Миротворець» опублікував файли зі списками понад 4 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих «ДНР/ЛНР».

 

У списку значаться імена та прізвища українських та іноземних журналістів, їхні мобільні контакти і період перебування на території «ДНР/ЛНР».

 
Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до СБУ та до голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору і поширення персональних даних.
13 травня колектив центру «Миротворець» заявив про рішення закрити однойменний сайт та підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

 
19 травня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що колектив центру «Миротворець» прийняв рішення відновити свою роботу через значний резонанс у соціальних мережах і озвучену підтримку їхньої діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів. 20 травня сайт центру «Миротворець» опублікував оновлений список акредитованих у т. з.

«ДНР» журналістів, що містить 5412 записів, а 24 травня - додатковий список 293 прізвищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: