Бараку Обамі сьогодні 55. Що американський президент думає про війну на сході України (Фото)

83e9c4490b993b626f0f63382ad9e8da

Сьогодні президенту Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі виповнилося 55, пише Дивись.info.

І, безумовно, найбільший інтерес українців до першого чорношкірого президента США з’явився тоді, коли в нашій державі розпочалась Революція. Адже Обама був одним із перших, хто висловлювався на підтримку українського народу.

Не залишився осторонь господар Білого дому й під час окупації Криму та розгортання бойових дій на Сході України.

«Перо ручки ніколи не може слугувати для крадіжки чиєїсь землі, тому ми не визнаємо окупації Криму чи порушення суверенності України», - наголосив Обама. 

Опісля американський лідер виступив «за» впровадження санкцій проти Росії та окремих російських громадян.

Останні ж заяви президента США хоча і викликають багато запитань у політиків, однак чітко показують позицію офіційного Вашингтону у ситуації з війною на території України.

Зокрема, 5 лютого цього року під час свого перебування у Києві Державний секретар США Джон Керрі заявив про те, що Обама розглядає різні варіанти допомоги Україні, у тому числі зброєю.

Також 25 квітня 2016-го року, перебуваючи в Ганновері, Обама повідомив про те, що США мають намір зберегти санкції проти Росії до тих пір, поки Кремль не виконає Мінські угоди.

«Російська агресія грубо порушила суверенітет і територіальну цілісність незалежного європейського народу України. Це нервує наших союзників у Східній Європі, загрожує нашому баченню єдиної, вільної і мирної Європи. І це, схоже, ставить під загрозу прогрес, який був досягнутий з моменту закінчення «холодної війни», - заявив Обама.  

Торкнувся теми війни в Україні Барак Обама і в ході виступу на саміті Великої сімки в Японії. Зокрема, він Великої сімки продовжити зусилля для припинення насильства в Україні.

обамаБ

Одне з найсвіжіших повідомлень на підтримку України з вуст американського президента пролунало вчора. Виступаючи перед журналістами, лідер Білого дому зауважив, що, незважаючи на жорстокі і важкі стосунки з Кремлем, США продовжують тиснути на Москву.

«Росія та сепаратисти повинні скласти зброю і припинити залякувати Україну.», - запевнив Барак Обама.

фото: Інтернет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: