Шокуючі дані про масштаби незаконної рубки лісів оприлюднило Держлісагентство

ldoldozhlzhyedye-1

24 тисячі кубів лісу лише за минулий рік були вирублені незаконно, - написала у своєму Фейсбук в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

24 тисячі кубів лісу лише за минулий рік були вирублені незаконно, - написала у своєму Фейсбук в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

«Раніше існувала тенденція тримати за сімома печатками інформацію про справжні масштаби незаконної вирубки лісів. Аргументації була досить таки простою: чим більше рубають лісу – тим гірше оцінюється робота лісових господарств. Я знищила цю практику раз і назавжди, - написала чиновниця. — Адже світовий досвід показує, що відсоток незаконної вирубки не можна відносити до незадовільної роботи лісників, оскільки це явище носить системний характер і силами одного лісгоспу їх не вдасться вирішити. Тут потрібний комплексний підхід. І починати треба з того, аби говорити правду, показувати громадськості справжні масштаби проблеми».

«Зараз я можу відверто сказати, що у 2015 році було незаконно вирублено 24 тис. кубів лісу. Що стосується 2016, то тільки за перших півроку обсяг незаконних рубок по галузі склав 15,8 тис. куб. м, що на 36% більше ніж у відповідному періоді минулого року. Ми бачимо, що ситуація тільки погіршується», - додала Христина Юшкевич.

Як ми писали раніше, на Львівщині активізувались громадські активісти, аби боротися із «чорними лісорубами». Детальніше про перші результати роботи і те, хто має відповідати за незаконні рубки, дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: