Як Львів спускає мільйони на вітер через комунальні підприємства

У восьми обласних центрах Західної України громадські активісти та експерти на основі 20 індикаторів провели дослідження прозорості та публічності комунальних підприємств. За спеціально розробленою шкалою вони з'ясували, що лише три підприємства є більш-менш прозорими.

Непроста ситуація також із інформаційними запитами. Підприємства не завжди вчасно дають відповіді на запити, можуть проігнорувати запит, або ж дати таку інформацію, з якою працювати неможливо.

Про це сьогодні на конференції про прозорість комунальних підприємств розповізи журналісти та експерти.

Учасники дискусії також наголосили на тому, що на сайті відкритих даних можна знайти звіти комунальних підприємств. Утім, оприлюднені цифри нічого не говорять, і не дають можливість повністю проконтролювати діяльність підприємств.

Обговорили і питання контролю міської ради над діяльністю комунальних підприємств. «Через недосконалий механізм контролю над комунальними підприємства львівський бюджет недоотримує значну суму коштів», – розповіла депутат Львівської міської ради Юлія Гвоздович.

Тому і трапляються випадки порушення законів про тендерні закупівлі.

За результатами дослідження громадські активісти та експерти підготували та надіслали головам міської ради проект рішення міської «Порядок інформування про діяльності комунальних підприємств». Його мета визначити перелік інформації, яку на веб-сайті ради зобов'язані публікувати всі комунальні підприємства.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: