Facebook боротиметься з провокаційними заголовками

Соціальна мережа Facebook оголосила про зміну механізму формування стрічки новин, щоб у ній було менше статей з неінформативними та провокаційними заголовками.

Про це пише BBC.

Соціальна мережа отримала численні скарги, користувачі були незадоволені тим, що заголовки статей вводять в оману або не містять ключової інформації. Мова іде про такі заголовки, як «Вона подивилась під подушку і побачила це … Я був шокований».

Компанія виділяє два види «клікбейт» заголовків (від слів Click (натиснути) та Bait (приманка). Це заголовки, які не дають можливості заздалегідь зрозуміти зміст матеріалів («Ви не повірите, хто спіткнувся на червоній доріжці») та заголовки, які перебільшують вагу статті («Чи правда, що яблука шкідливі для вас?»).

Створений після аналізу десятків тисяч подібних матеріалів алгоритм працює за аналогією зі спам-фільтрами в електронній пошті. Він може виявляти фрази, які часто зустрічаються у клікбейт-заголовках і визначати сторінки, які регулярно публікують подібні замітки. Публікації сторінок та сайтів, які погано зарекомендували себе у соцмережі, будуть рідше з’являтися у стрічках користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: