Генпрокуратура намагалася провести обшуки в НАБУ

Представники Генеральної прокуратури України прийшли до офісу Національної антикорупційної прокуратури для проведення обшуків.

Представники Генеральної прокуратури України прийшли до офісу Національної антикорупційної прокуратури для проведення обшуків.

Про це повідомила речниця НАБУ Дар'я Манжура, передає «Українська правда».

«Вони прийшли і пред’явили судову ухвалу, в якій вказано, що підставою для обшуку є розслідування за фактом незаконного прослуховування НАБУ телефонних розмов», — сказала вона.

Інформацію про обшуки в НАБУ підтвердив голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Однак він сказав, що поки не може розголошувати деталі, передає 112.ua.

Оскільки охорона не впустила слідчих Генпрокуратури, то вони, нібито, очікували приїзду спецпідрозділу СБУ «Альфа» до офісу НАБУ, зазначає телеканал.

Пізніше прес-служба НАБУ повідомила, що відомство працює у штатному режимі, а слідчим ГПУ так і не вдалося провести обшуки.

«Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку, рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», — йдеться уповідомленні НАБУ.

«Станом на 14:00 5 серпня дій, спрямованих на вилучення документів чи обшук в кабінетах співробітників або інших приміщеннях Бюро, з боку працівників ГПУ не вчинялося», — додали в бюро.

Також у НАБУ заперечили інформацію про те, що на території офісу бюро знаходиться спецпідрозділ СБУ «Альфа».

Водночас у НАБУ заявили, що під час інциденту керівництво бюро залучило власний спецназ «для уникнення можливих провокацій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: