Недостовірні дані в електронних деклараціях загрожують вископосадовцям кримінальною відповідальністю

За надання неповної інформації в електронних деклараціях або ж за недостовірність таких даних вископосадовці нестимуть кримінальну відповідальність, пише Дивись.info.

Про це сьогодні у Львові заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький.

«Раніше не було відповідальності. Декларант міг подати декларацію у паперовому варіанті  у відділ кадрів. Вона там залишалася і не була реалізована належним чином. Є дисциплінарна відповідальність. Це у тому випадку, коли недостовірні відомості про майно заявлені до 138 000 гривень. Від 138 000 до 345 000 гривень – адміністративна відповідальність. У даному випадку Національне агентство з питань запобігання корупції буде складати адміністративний протокол та притягати до відповідальності.  І, звичайно, є відповідальність кримінальна. Це у тому випадку, коли недостовірність опису майна буде більша, ніж 345 000 гривень. У таких випадках ми будемо збирати інформації, робити висновок і направляти документи в Національне антикорупційне бюро України   », - наголосив Радецький.

За словами ініціаторів електронного декларування, його головні відмінності від паперового полягають у тому, що тепер високопосадовцям необхідно заповнювати набагато більше важливих пунктів, ніж це було раніше. А також те, що слідкувати за доходами і витратами чиновників зможуть усі охочі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: