ООН допоможе розвивати територіальні громади на Львівщині

Сьогодні, 5 серпня, у Львівській обласні раді відбулась зустріч керівника Програми розвитку ООН в Україні Блерти Чели

Сьогодні, 5 серпня, у Львівській обласні раді відбулась зустріч керівника Програми розвитку ООН в Україні Блерти Чели

Сторони обговорили успіхи і досягнення у рамках партнерства між Львівською областю та Програмою розвитку ООН, а також перспективи для майбутніх ініціатив.

«Я у Львові вперше. Гарне європейське місто. Для мене особисто та всього керівництва ПРООН сьогодні важливим є надання місцевим громадам якісних інструментів для їх розвитку. Принциповим є ефективність використання коштів донора і громад при реалізації проектів. До кінця 2016 року ми здійснюватимемо моніторинг реалізації III фази Проекту ЄС-ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" і за підсумками надаватимемо пропозиції щодо майбутньої співпраці донорам», – акцентувала Блерта Чела.

У свою чергу керуючий справами Валентин Харлов зазначив, що Львівщина посідає 3 місце в Україні за фінансовими показниками залучення коштів міжнародної технічної допомоги на місцевий розвиток.

«Львівська обласна рада затвердила механізм співфінансування проектів МТД на Львівщині і він успішно працює. Ми готові до нових можливостей, які нам надасть ПРООН, наші громади мають успішний досвід у реалізації проектів і кошти на співфінансування, враховуючи фінансову децентралізацію».

«Проект ЄС-ПРООН» Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – один із не багатьох, які мобілізують зусилля як пересічних людей, так і керівну ланку села, селища, міста, району, області. За методологією Проекту у Львівській області вже шостий рік поспіль діє Програма проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку. Якщо додати кількість проектів Проекту і Програми в цьому році – це близько 1 тисяча об'єктів на загальну суму понад 250 млн гривень. Такими показниками не може похвалитися жодна область в Україні. За це ми вдячні ПРООН і активним громадам», – наголосив депутат обласної ради, заступник керуючого справами обласної ради Іван Собко.

За підсумками зустрічі сторони домовились про продовження співпраці. Одним із можливих напрямків роботи стане децентралізація та розвиток об'єднаних територіальних громад на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: