Портніков негативно відізвався про українських журналістів

106807

На думку Віталія Портнікова українські журналісти дублюють тези російської пропаганди, «прикриваючись турботою про країну, свободою думки, плюралізмом та демократією».

Про це політолог написав у колонці news.ru.

Портніков вважає, що розповсюджуючи інформацію про корупцію, безвихідь, та вселяючи думку про те, що Майдан був марним, а Заходу на нас начхати, вони є небезпечнішими за російську пропаганду, адже руйнують країну зсередини.

«А потім ми дивуємося, чому таке апатичне наше населення, звідки така невіра в майбутнє. Так у нас чудове населення! Якщо воно примудряється дивитися цей телевізор, слухати ці радіостанції, читати ці інтернет-сайти - і продовжувати розраховувати на Україну - то його ніякої Бабак не переб'є!», – пише політолог.

Віталій Портніков певен, що українські журналісти, навіть не усвідомлюючи того, що допомагають провокаторам підірвати країну, вважаючи себе патріотами.

«Мотиви у них різні. Хтось просто хоче працювати за фахом - і йому все одно де і як. Хтось вважає найголовнішим, що йому не затикають рот - а що там відбувається у інших це справа їхньої власної совісті. А більшості взагалі все одно, аби платили зарплату - жити-то треба! І в цьому сенсі українська журналістика нічим не відрізняється від інших професій в нашій країні. Це не подвижництво, що не місія, що не відповідальність. Це виживання.

Різниця тільки в тому, що, наприклад, від поганого лікаря в критичній ситуації ви можете захиститися тим, що знайдете справжнього фахівця. Якщо вам не подобається педагог, який навчає ваших дітей - ви зміните школу або, якщо дозволять фінанси, візьмете репетитора.

Від нечесного журналіста-маніпулятора і його ЗМІ захиститися куди важче. Він сам прийде до вас - з інструкцією від Суркова за пазухою», – резюмує Віталій Портніков.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: