Реформи є – підручників немає

65465465465

Міністерство освіти України прийняло рішення «оновити» початкову освіту у школах.

Відтак, тепер не буде читання на швидкість, нормативів на уроках фізичної культури, червоної ручки та радянських авторів у хрестоматіях. Натомість нівелюють з підручників радянських авторів та введуть до програми нових. Іван Андрусяк, Катерина Бабкіна, Галина Вдовиченко, Зірка Мензатюк, Лариса Денисенко, Василь Голобородько, Ігор Січовик, Мар’яна Прохасько та Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько, Марина та Сергій Дяченки, Юрко Бедрик, – автори, яких читатимуть діти у школах.

Діти тепер читатимуть не на швидкість, а на виразність та розуміння. Для такого літературного читання школу необхідно забезпечити новими хрестоматіями. Оскільки до навчального року залишилось приблизно три тижні, мало віриться, що вже 1 вересня хрестоматії лежатимуть на учнівських партах, адже цей процес включає оголошення конкурсу, друк та розповсюдження. Отже, вчителям, які отримають оновлену програму, доведеться викручуватися самим: щось копіювати, щось стягувати з Інтернету, щось брати із старих підручників.

Оновлена система освіти звучить привабливо, втім, коли доходить до механізму її втілення, виникає ряд проблем.

«Не всі школи на Львівщині повністю забезпечені підручниками. Учням 8 класів завезли алгебри одного автора, а авторів аж сім. Не були забезпечені підручниками учні і 4 класів: 50% профінансувала держава, а на другу частину у місцевому бюджеті коштів не було», – розповіла начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти та науки ЛОДА Ірина Сислюк.

Ті самі залишаються не лише підручники, а й вчителі, які не завжди готові працювати з оновленими програмами. Міністр освіти України Лілія Гриневич в інтерв'ю УП розповіла, що для покращення професійних якостей вчителів будуть організовані у серпні конференції на якій розглядатиметься концепція нової української школи.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: