20-річний хлопець із ДЦП проїде велосипедом зі Львова до Лісабона

фото 2

На вихідних стартує унікальний та особливий проект – велоподорож зі Львова до Лісабону On 3 wheels (На трьох колесах).

Хлопець із ДЦП щодня їхатиме на спеціальному велосипеді до 100 кілометрів. Так він разом з друзями подолають понад 5000 км через 12 країн. Ця подорож, за задумом, стане початком Всесвітнього руху допомоги людям з обмеженими можливостями, які мріють подорожувати.

20-річний Іван Маслюка з Радехівщини хворіє на ДЦП. Ідея проекту виникла у його друзів, коли він розповів, що мріє побачити Лісабон на власні очі. Вони разом склали маршрут подорожі через всю Європу до столиці Португалії. Подолати цю відстань планують за 100 днів. Завдяки благодійникам, триколісний велосипед для Івана за 2,5 тисячі євро друзі привезли із Німеччини.

«Дуже хочу побачити Атлантичний океан. Ми щодня тренуємось, щоб підготуватися до цієї подорожі. Із цими хлопцями ми вже були в Карпатах, зокрема піднімалися в гори. Також плавали на байдарках, їздили верхи на конях. Я впевнений, що на вдасться здійснити цей мегатріп», – розповідає Іван Маслюк.

Кошторис проекту 12 тисяч євро. Більшу частину, завдяки небайдужим людям, вже вдалось зібрати. Проект вже підтримали десятки компаній і сотні добрих людей, які надали фінансову допомогу, обладнання тощо.

фото 1

«Мрії мусять здійснюватися! Саме тому ми вирішили створити Всесвітній рух допомоги людям з обмеженими можливостями, які мріють подорожувати. Він працюватиме дуже просто: людина, яка самостійно не може подорожувати телефонує нам і каже: «Хочу в Африку». Ми складаємо план і вирушаємо. Мрії здійснюватимемо за гроші зібрані з попередньої подорожі. Фактично, цією подорожжю, у яку вирушаємо 13 серпня, ми збиратимемо кошти для наступної подорожі, для наступного мрійника. Це буде велике коло допомоги, започатковане дружбою, мрією і силою духу», – каже Олег Савчук.

Охочі підтримати проект можуть перерахувати кошти на номер картки Івана Маслюка: 5168 7423 5090 3633 (ПриватБанк).

Старт велопробігу відбудеться у суботу, 13 серпня, о 12 годині на площі Ринок. За детальною інформацією можна звертатися за телефоном 063 15 43 265 (Олег Савчук).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: