У заручниках на Донбасі 107 українців

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) тримають у полоні 107 українських громадян.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Зараз у заручниках ОРДЛО залишається 107 осіб, із них 64 військових, інші цивільні. На останній Мінській зустрічі вдалося підтвердити наявність уже 45 осіб із цього списку, а не 20, як стверджували бойовики раніше», - написала Геращенко.

Вона також зазначила, що в тюрмах Російської Федерації перебувають 10 політичних в'язнів, і українська сторона продовжує працювати над їх звільненням.

«Ми працюємо, щоб для всіх родичів заручників і для рідних, зниклих безвісти, були хороші новини (зниклих безвісти зараз - 498 осіб, з них 345 - цивільні). Це дуже важкий процес. І ми постійно, зокрема на наших особистих зустрічах, інформуємо про ті деталі, які можна розповісти на сьогодні, щоб не нашкодити», - заявила І.Геращенко.

На думку віце-спікера українського парламенту, для допомоги сім'ям заручників у Верховній Раді слід ухвалити закон "про виплати сім'ям заручників".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: