3100 людей так і не дісталися Європи, загинувши в морі

За оцінками Міжнародної організації з міграції (МОМ), у 2016 році через Середземне море берегів Європи дісталися понад 263 тисячі мігрантів. За цей час при спробі перетнути море загинули понад 3100 людей, передає УНІАН.

 
З тих, хто дістався берегів Європи, понад 160 тисяч прибули до Греції, а понад 100 тисяч - до Італії. У МОМ також повідомили, що минулого року за період з січня по кінець серпня морем до Європи прибули понад 354 тисяч біженців.

 

У повідомленні організації також зазначається, що кількість загиблих або зниклих безвісти в Середземному морі цього року становило 3176 осіб. Це більше ніж за перші вісім місяців минулого року, коли загинули 2754 мігранти. Більшість смертей зафіксовано на шляху до Італії.

 

Нагадаємо, 5 липня під час 30 операцій в Середземному морі врятували майже 4500 біженців. У порятунку брали участь кораблі італійського морського флоту, агентства з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex та неурядових організацій.

 

Після суттєвого зростання восени минулого року потік біженців з Туреччини до Греції вдалося скоротити завдяки угоді між Брюсселем та Анкарою. Відтоді основний маршрут мігрантів до Європи проліг через Італію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: