Міжнародне рейтингове агентство у своїх прогнозах не вірить у зростання економіки України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило свої прогнози щодо зростання економіки України за підсумками 2016 року, знизивши їх до 1% проти раніше виданого показника в 2%.

Про це говориться в повідомленні агентства, розміщеному на корпоративному сайті, - пише УНІАН.
«Fitch очікує лише помірного відновлення економіки України. Ми прогнозуємо зростання ВВП на 1% у 2016 р.», - йдеться в повідомленні. При цьому показники економічного зростання України в середньостроковій перспективі також знижено - до 2%.
«Ми прогнозуємо зростання ВВП на 2% в середньостроковій перспективі», - відзначили в Fitch. Раніше, в травні, Fitch також знизив прогноз зростання економіки до 2% проти 3,9% через стримуючі фактори, а саме: втрати від експорту з Росією, військові втрати на сході країни, низькі ціни на ключових товарних ринках і слабкість фінансового сектору.
За прогнозами уряду, зростання економіки України за підсумками цього року становитиме близько 1,5%. Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України у 2016 році на 1,5% при інфляції 15,1%, Світовий банк очікує зростання ВВП на 1% при інфляції 15%, ЄБРР оцінює зростання ВВП за підсумками року на рівні 2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: