На Яворівському полігоні підготували інструкторів з тактичної медицини за стандартами НАТО

304da1eca7f489e0ad0ae8c640a2b6af5ec79230_1470663749

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного завершився перший в Україні випуск інструкторів з тактичної медицини, підготовка яких відбувалася за стандартами НАТО 68W.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного завершився перший в Україні випуск інструкторів з тактичної медицини, підготовка яких відбувалася за стандартами НАТО 68W.

Повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

Протягом трьох із половиною місяців дев’ятнадцять добровольців проходили важкі тренування. За словами учасників перших курсів, їхнє навчання промайнуло дуже швидко, адже кожен день наповнений новими знаннями, які стосувались не лише медицини й застосування сучасних медичних систем, що є в наборах польових медиків країн-членів НАТО, але й практичної педагогіки та психології.

Наприкінці навчання всі учасники склали «іспит полем», який був розрахований на шість годин безперервних дій. Тренування проводились на полігоні та були проведені за принципом «зелених беретів». За легендою, медикам потрібно було в повному екіпіруванні та даним на карті знайти місце зникнення екіпажу машини ОБСЄ, яку підірвали бойовики та врятувати поранених.

Весь іспит контролювався американськими та українськими інструкторами. Помилки та цікаві креативні ідеї одразу вносились до спеціальних карт.

У підсумку, який зробили американські інструктори – наші медики склали іспит на «відмінно». Відтепер вони можуть самостійно проводити подібні тренування та надавати кваліфіковану фельдшерську допомогу.

За словами інструктора з тактичної медицини Української військової медичної академії Марії Назарової, подібні курси дозволять швидко підготувати хвилю інструкторів з тактичної медицини для українського війська.

«А підготовлені інструктори в свою чергу готуватимуть вже військових фельдшерів. У підготовці українських тактичних медиків передбачається проведення стажування їх на станціях швидкої медичної допомоги та в районі проведення АТО», – зазначила інструктор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: