У Буську вигнали журналіста з відкритої наради

З наради військових органів Буського району сьогодні, 9 серпня, вигнали журналіста без жодних пояснень, передає Буський медіа портал.

З наради військових органів Буського району сьогодні, 9 серпня, вигнали журналіста без жодних пояснень, передає Буський медіа портал.

Журналіст Роман Матвіюк розповідає, що завітав на відкриту нараду послухати про ведення військового обліку.

«Зайшовши у зал, військовий комісар І.О.Томчук попросив мене, щоб я представився. Почувши, що я із ЗМІ, мені відразу показав на двері. На моє запитання: «Чому?». Військовий комісар відповів, що нібито буде обговорюватись секретна інформація і вже в грубій формі повторив, щоб я негайно покинув залу. Жодного документа про те, що нарада відбувається закритою, військовий комісар не показав, хоча самі військові обліковці ще напередодні заходу повідомили мене, що захід відкритий», – розповідає журналіст.

Нагадаємо, що згідно ЗУ «Про інформацію», ст.25, журналіст має право безперешкодно відвідувати приміщення суб’єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться. Журналіст має право на вільний доступ до інформації та на вільне її розповсюдження, що охоряняється міжнародними угодами та законами України

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: