На Львівщині викрали понад 3,5 кілометра електричного проводу

Понад 3,5 км проводу вагою більше півтонни вкрали «мисливці за металом» у Золочівському районі, повідомляє прес-служба «Львівобленерго».

Злочинці не лише ризикували власним життям та здоров’ям, а й поставили під загрозу енергобезпеку району, адже повітряна лінія напругою 10 кВ Л-138-24 є важливою в схемі електропостачання Золочівщини.

Крадіжку проводу виявили працівники Золочівського РЕМ 3 серпня. Енергетики одразу ж повідомили про цей факт в поліцію, після чого оперативно-слідча група виїхала на місце події.

Орієнтовно вартість нанесених збитків внаслідок крадіжки — 46 тисяч гривень.

Також ПАТ «Львівобленерго» звернулось із заявою до начальника Золочівського ВП ГУ Національної поліції у Львівській області, керівника Золочівської прокуратури, голови Золочівської РДА з проханням провести розслідування за фактом розкрадання проводу повітряної лінії  напругою 10 кВ Л-138-24 і притягнути до відповідальності причетних осіб згідно з чинним законодавством України.

Крадіжки стають все більш масштабнішими та зухвалішими і становлять реальну загрозу енергетичній безпеці Львівщини.

Так, у 2015-2016 році зловмисники викрали понад 280 металевих кутників з високовольтних опор ліній та понад 25 кілометрів проводу загальною вагою більше 10 тонн. Збитки — близько 1,5 мільйона гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: