В Івано-Франківську відкрилася каліграфічна виставка, присвячена 160-річчю від дня народження Івана Франка

В Івано-Франківську відкрилася каліграфічна виставка, присвячена 160-річчю від дня народження Івана Франка, передає Уніан.

 

10 серпня, в галереї «Бастіон» в Івано-Франківську відкрилася каліграфічна виставка «Жиє слово» в рамках заходів приурочених Року Івана Франка. Провідні каліграфісти з київської майстерні «MonkeyART» створили серію з двадцяти робіт, присвячених 160-річчю з дня народження письменника.

«Наша ідея в тому, щоб розказати українцям - у нас теж є каліграфія! - розповіла каліграф Людмила Гжебовська. - На жаль, багато людей, чуючи слово «каліграфія», зразу уявляє собі Китай чи Японію. Але ж ми слов`яни, у нас є чотири види каліграфічного письма - устав, півустав, скоропись, в`язь. Ми плануємо робити такі виставки регулярно, щоб показувати українцям багатство нашої культурної спадщини».
На відкритті виставки наголошувалося, що основна мета заходу - вшанування пам’яті великого українського діяча, письменника, поета і патріота України та поширення знань серед української аудиторії про каліграфію як частину культурної спадщини слов’янського народу.

Сьогодні для відвідувачів заходу відбувся майстер-клас «Каліграфічне знайомство», в програмі якого: каліграфічний перформанс від учасників виставки; коротка лекція про базові поняття в каліграфії; практичне знайомство з інструментами і каліграфією.
Експозиція триватиме до 20 серпня. У дні виставки пройде серія майстер-класів зі слов’янських видів письма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: