Система електронного декларування активів чиновниками має запрацювати 15 серпня, - Порошенко

Система електронного декларування чиновниками свого майна та грошових коштів, розроблена як ключовий інструмент очищення влади і протидії корупції, має бути запущена, як і планувалося, не пізніше 15 серпня - без будь-яких тестових періодів чи технічних затримок.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в своєму відеозверненні.

«Корупцію треба викорінювати, але ще краще їй запобігати. Профілактика - найкращі ліки. Для цього і потрібен ефективний контроль за доходами і видатками чиновників, суддів, прокурорів, усіх правоохоронців. На світло, чого давно чекають люди, мають вийти маєтки, автопарки, гроші всіх ”слуг народу”, - сказав Порошенко. - Інструмент для такого контролю є. Це - електронне декларування всіх активів, яке стартує з 15 серпня. Ще раз наголошую: всі повинні вивертати свої кишені перед суспільством із 15 серпня. Іншої дати я не розглядаю і чути не хочу про перенесення!».

Порошенко наголосив, що жодні технічні причини, включаючи «сирість» програмного забезпечення, не можуть бути причиною перенесення запуску системи.
«Не допущу тут жодних маневрів! – наголосив глава держави. - Я особисто багато сил доклав, щоб воно стало реальністю, і нікому не дозволю давати задній хід! Електронне декларування - незворотне і необхідне. Це - невід`ємна частина всього нашого антикорупційного механізму... Мій наказ як Верховного головнокомандувача: ні кроку назад у війні з корупцією, нашим ключовим внутрішнім ворогом».

Порошенко нагадав, що в Україні вже створені ключові органи, завданням яких є боротьба з корупцією, і позитивні зміни вже почалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: