У Львові поставлять виставу за твором Світлани Алексієвич

Цього вересня у Львові розпочнеться театральний фестиваль «Золотий лев-2016». 17 вересня театри з різних куточків світу з'їдуться до Львова. Також львів'яни матимуть змогу побачити постановку за твором Нобелівської лауреатки Світлани Аліксієвич «Чорнобильська молитва».

Цього вересня у Львові розпочнеться театральний фестиваль «Золотий лев-2016». 17 вересня театри з різних куточків світу з'їдуться до Львова. Також львів'яни матимуть змогу побачити постановку за твором Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва».

Цього року Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев -2016», на якому презентуватимуть свої вистави театри з різних країн світу, відбудеться з 17 вересня по 2 жовтня. В програмі фестивалю львів’яни та гості міста зможуть побачити надзвичайні вистави дуже потужних театрів з Румунії, Польщі, Литви, Грузії, Угорщини, Молдови, України та ін. країн, які показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова.

Довідка:

Фестиваль заснований 1989 року Ярославом Федоришиним. Тоді у Львові було проведено Всеукраїнський огляд недержавних театрів-студій, які масово виникали в Україні у період «перебудовчих процесів у радянській театральній культурі».

Свою назву фестиваль отримав у 1992 році, коли власне відбувся перший справжній фестиваль. Він формувався як шоу театрального експерименту, тому із 1996 року включно проходив під девізом «Класика очима експерименту».

Фестиваль є державним і проходить на базі театру «Воскресіння». Також є членом Європейського театрального форуму (IETM) і Асоціації міжнародних фестивалів (IFEA).

За час проведення фестивалю у ньому взяли участь понад 2,5 тисяч акторів із України, Білорусі, Туркменістану, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Молдови, Сербії, Словаччини, Бельгії, Франції, Голандії, Болгарії, Румунії, Угорщини, Росії, Німеччини, США, Великобританії, Киргизстану, Грузії та інших держав. На фестивалі гостявали у різні роки такі визначні актори, як Ада Роговцева, Донатас Баніоніс, Рімас Тумінас, Роман Віктюк, Даніель Ольбрихський, Костянтин Райкін, Валентина Тализіна, Богдан Ступка, Григорій Гладій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: