Завтра львів'яни зустрінуть найбільше електромобільне ралі в світі

Завтра, 12 серпня, о 12:00 год. на площі Ринок відбудеться урочиста зустріч учасників навколосвітнього ралі 80edays (80 днів навколо світу).

Цього літа найвідважніші команди з усього світу намагаються побити рекорд Рафаеля де Местре, який в 2012 році самотужки проїхав навколо земної кулі на електромобілі стандартної моделі Tesla Roadster за 127 днів. Натхненні досягненням де Местре, учасники ралі ставлять перед собою мету перетнути фінішну лінію в Барселоні не пізніше ніж через 80 днів після старту.

11 міжнародних екіпажів – з Італії, Іспанії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, США, Китаю, Угорщини, Чехії – проходять непростий тест на витривалість як для електрокарів, так і для команд. Це не гонщики, навіть не професійні водії, а люди, які мають родини, роботу, різні інтереси – та об’єднані загальною ідеєю. Це власники електромобілів, які об’єднались, щоб прискорити електромобільну еволюцію та поділитись власним електромобільним досвідом з усім світом.

Протяжність ралі складає близько 25 000 кілометрів, а маршрут буде пролягати через три континенти, двадцять країн, в тому числі й Україну.

У Львові, на площі Ринок, учасників 80edays привітають представники мерії та львівські електромобілісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: