Дії Росії несуть пряму загрозу для Європи і усього світу, - звернення ВР

Верховна Рада звернулися до країн-членів Євросоюзу, США, Канади та Японії і в комітет у закордонних справах Європарламенту із закликом вплинути на РФ, щоб уникнути нової хвилі агресії на тлі останніх подій в Криму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Російські спецслужби в черговий раз зробили злочин, викравши громадянина України з території України з метою фабрикації проти нього" доказів злочину "(мова йде про Євгена Панова, арештованого в Криму, - ред). У цьому контексті хотілося б нагадати про те, що Росія продовжує утримувати понад сорок українських політичних в'язнів, які стали жертвою агресивної політики офіційного Кремля», - йдеться у зверненні, підписаному першим заступником спікера парламенту Іриною Геращенко, першим заступником голови комітету з питань європейської інтеграції Марією Іоновою та керівником комітету із закордонних справ Анною Гопко.

У зверненні зазначено: «Сьогодні держава-окупант шукає шляхи для перекладання на Україну і її міжнародних партнерів відповідальності за свої деструктивні дії, а також створює штучні передумови для подальшого загострення військового протистояння. Переконані, що подібні дії російського керівництва несуть пряму загрозу не тільки для України , але і для Європи і всього світу».

У профільних комітетах закликають колег-парламентарів до негайного прийняття всіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, «щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також уникнути остаточного зриву Кремлем Мінського процесу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: