Лісгоспам доручили оприлюднювати інформацію про вирубку лісів

Державне агентство лісових ресурсів (Держлісагентство) доручило обласним управлінням і лісгоспам оприлюднити на сайтах повну інформацію про передбачувану вирубку дерев на лісових ділянках, а також - реєстр видачі лісорубних квитків.

 

Згідно з повідомленням на сайті відомства, таке доручення закріплене листом Держлісагентства від 8 серпня.

 

Крім того, ще одним листом Держлісагентство доручило виставляти на аукціон з продажу необробленої деревини весь обсяг лісопродукції.

 

«Після аукціонів облуправління зобов'язані розмістити на сайтах виробничі програми лісгоспів: такі заходи необхідні для забезпечення потреб вітчизняних деревообробників», - наводяться в повідомленні слова в.о. Держлісагентства Христини Юшкевич.

 

Вона підкреслила, що чекає відповідних кроків від деревообробників з оприлюдненням обсягів лісосировини, яку вони викуповують та переробляють.

 

Ці рішення Держлісагентства схвалила Європеська бізнес-асоціація (ЄБА).
«Ми у своїх зверненнях і зустрічах з чиновниками неодноразово звертали увагу на постійні порушення норм чинного Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, а саме виставляння неповного її обсягу на аукціон», - наголошується в повідомленні на сайті ЄБА в п'ятницю.

Читайте на нашому сайті колонку активіста Тараса Матвіїва, який займається розслідуванням чорних рубок лісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: